lördag 15 december 2007

Steson Köpcenter i Harstorp

I den lilla lilla orten Harstorp mellan Rosenholm och Fridlevstad låg en gång för länge länge sedan ett köpcenter. Dåtidens stormarknad mitt ute i ingenstans.

Steson Köpcenter hette om jag inte minns fel Stivéns innan dess. De personliga minnerna av denna "stormarknad" var när min familj åkte dit för att storhandla. En sådan där Monchhichi som finns på vinden någonstans är köpt där.
Kanske finns det besökare till denna sidan som har minnen från detta stället som idag verkar vara ett företagslager. Kommentera gärna.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Sorry. Känner inte till. Men stormarknader är verkligen ett fenomen :-)

Canis Lupus sa...

Jag hade blivit förvånad/imponerad om du kännt till denna forna stormarknad :)

Anonym sa...

Det är ju inte som Kvantum ("Maxi" är ju nåt modernt hittepå) i Ronneby men ändå...

Håkan sa...

Kommer visst ihåg detta shoppingtemplet i metropolen Harstorp. Jag har ju varit där och shoppat med mina föräldrar någon gång på forntiden. Kul att skylten sitter kvar. Det hette Stivéns först.

Charlotte sa...

Ja visst minns jag Stivéns! Köpte en gång en liten fin leksakshäst där - om jag inte minns fel så jobbade mormor där ett tag.

Marcus Gustavsson sa...

Haha, där kom lite minnen fram. Jag bodde i Fridlevstad och även jag köpte en Monchhichi. Ett annat populärt inköp var något som såg ut som en dartpil fast utan spets. Istället för spets var det en järn/bly "hållare" för ett skott av knallpulvermodell. När man sedan skickade iväg pilen så smällde det till. Mycket uppskattat i barndomen!

Canis Lupus sa...

Tack Marcus för din kommentar.
Visst är det retero! :)

Erika sa...

Även jag minns Stivéns och detta lilla köpcenter i skogen. Om jag minns rätt nu och det är jag ganska så säker på, så var jag där 1981.Då var det ännu igång. Att jag känner till detta är dels att jag är född i Björkeryd, och bodde där tillfälligt ett par år under början av 80-talet därav att jag minns att det ännu var igång.

Att läsa igenom allt du har på din blogg tar sin lilla tid, och det var länge sedan jag fann en blogg som är så innehållsrik som din. Det är en fröjd att läsa om olika platser, se byggnader som jag själv minns från en svunnen tid. Jag var nämligen ung när du var väldigt liten. :)

Canis Lupus sa...

1981 var jag 7 år gammal. Trots min unga ålder minns jag Stivéns mycket väl. Vilket handelsmecka verkligen mitt i skogen :)

Maria sa...

yes! där var man många gånger! har fortfarande kvar en gosehund i från den affären