fredag 14 november 2008

Lata jävlar...


På Amiralen Köpcentrum finns en familjeparkering. En sådan parkering har sitt syfte att dedikera barnfamiljer där barn är så pass unga att de sitter i barnstol. För det mesta upptas platserna dock av lata gubbar och kärringar som inte orkar gå 10 meter extra i onödan.
De flesta bilar som syns på bilden är uppenbara lata felparkerare. Speciellt den guldfärgade Volvon där ägaren själv sitter i och läser morgontidningen. Denna bilägare är enligt registrerna en bra bit över 60.

16 kommentarer:

P-O sa...

Kan inte mer än att hålla med. Vet inte hur många gånger jag svurit över detta ute vid Amiralen. Hade man inte varit så feg så borde man sagt till dessa människor. :-)

För övrigt, gillar din blogg med aktuella och intressanta bilder från Karlskrona med omnejd.

Canis Lupus sa...

Tack för ditt sympatiska och uppmuntrande inlägg :)

Barnvakten sa...

Nu har du blivit ett sånt där präckto - vän av ordningen,,,

Canis Lupus sa...

Mår tant bra?

Hanneles paradis sa...

jag lovar att de inte är lata gubbar och kärringar, utan 22-åringar, som kommer från gymmet, dit de åkt hiss.

Hannele sa...

(jag bjuder på lite lördagsgodis)

Hannele sa...

för dom som gillar tegel...

Anonym sa...

Herre min gås. Jag blir galen på sånt där. Lata och egoistiska gamla översittare som tror att de är centrum i universum. Bra rutet!

Hannele undrar sa...

(kanske har du synpunker på ett bilproblem?)

Håkan sa...

Fan vilken Pretto du blivit Ulf skärp dig!!!!!!! Så reagerar en svenne. Dom få gånger jag är ute bland pöbeln på Maxi o dyl ställer jag alltid mig mig på en "familjeparking" bara ordet urk.
Detta gör jag för att slippa få fula p-bulor . Retar sig någon skiter jag i det. skaffa ett liv.
Nej Ulf nu får du bli den gamla Ulf igen

Bettervisser sa...

Måste tillägga skaffa ett liv om ni orkar bry er om detta"problemet" oerhört patetisk.
Hata mig gärna men jag står för att jag ställer mig där. Detta för respeklösa "familjer" som slår upp dörrarna i andra bilar. Sen kan man ju alltid fundera vad är definitionen av familj. Om jag ar en sambo är det min familj varav jag har rätt att stå där. Om det är en 60 årig pensionär vars fru är inne o handlar ja då är det hans familj. För h-e bry er om viktigare saker i livet

Canis Lupus sa...

Håkan aka Bettervisser skrev därmed argument själv för att låta barnfamiljer stå där. Familjeparkeringen är just till för barnfamiljer som har SMÅ barn som skall lassas in och ur bilen.
Försök själv ta ut barn i barnstol från en trång parkering.
Har du problem att folk slår upp dörren i din bil finns det andra parkingeringsytor avsedda för sådana som du 100 meter bort.
Resonerar du likaledes med handikappsparkeringar? Dvs att det som är bra för din bil är viktigare än allt annat?
Definitionen med familj är den som skylten visar dvs BARNFAMILJ och då snackar vi inte familj med ungar i 13 års åldern utan i barnstolsåldern.

Håkan sa...

Nåväl vi har verkligen olika uppfattning. att jämföra detta med handikapplats är verkligen inte samma sak. Maxi parkeringen har kostat oss åtskilliga tusen för slarviga småbarnsfamiljer som kört på och dunkat upp dörrar i bilen.
Folk skiter i om man skadar andras bilar. Därav att då skiter jag i om jag står på familjeparkering.
Men undviker i möjligaste mån att åka dit över huvud taget

Vilket är värst? Att få slänga ut 5 -6000 i självrisk eller gå några meter länge med ungarna?

Canis Lupus sa...

Jag är den typen av barnfamilj som är rädd om min bil. Jag slår inte upp dörren mot andras bilar för att jag ingår i en barnfamilj. Jag är inte unik heller att vara det.
Sen finns det 50 åriga gubbar som slänger upp dörrarna oförsiktigt oxå...

tant Hannele sa...

Volvo har ju gummilistor på sidorna, blir inga märken..

Kupan sa...

Man KAN se det så också att familjerutorna är de enda parkeringsrutor värda namnet. Det är snudd på att man får krypa ut genom takluckan eller bagageluckan för öppna dörrarna går ju knappt när man står på vanliga rutor. Att skita ner kläderna mot sin egen och andras bilar är ju närapå obligatoriskt på de vanliga rutorna under "den skitiga" årstiden.