lördag 18 juli 2009

Vackra Riksgallerian

Riksgallerian ligger med detta eleganta klocktorn mitt på Ronnebygatan.
När jag var mindre fanns Televerket i denna byggnad.

På bottenplan finns butiker och på de andra våningarna kontor. Bland annat huserar Statens Bostadskreditsnämnd här.

Få affärsgallerior har så vackra stuckaturer.

Bland butiksutbudet märks idag Village, Polarn o Pyret, Skinn & Väskcenter och ett café.

3 kommentarer:

Erika sa...

Även jag minns televerket där det låg på den tiden. Är jag fel ute nu, men låg där inte ett konditori som hette "Frankes konditori" intill? Vill minnas långt tillbaka i tiden när jag som liten med syskon och föräldrar var på Lövmarknaden, så avslutade vi alltid med att gå in på detta konditori.

Tänk ändå så omgjord staden är idag mot förr. Skall jag vara ärlig så saknad jag den stad som jag minns då jag bodde på Ölandsgatan 10. Det var en helt annan atmosfär då, mot idag. För mitt tycke är staden idag en aning orolig, men det är jag som tycker så.

Roligt att finna en blogg som skriver om Karlskrona.

Canis Lupus sa...

Tack för ditt inlägg Erika. Om jag får uttrycka mig så måste jag nog erkänna att jag är några år yngre än dig för jag har inte ett endaste minne av Frankes Konditori.
Men om detta stämmer kan säkert den gode konstnären på Aspö berätta lite om.
Däremot har jag minnen från när Intersport låg där nere vid Hoglands Park, affären där man parkerade på taket som idag är ersatt av polishus, Wachtmeister galleria innan 1988 mm :)

Personligen tycker jag helt klart stadens utveckling har varit positiv. Idag är det mycket mer kommers och liv jämfört med förut.

Jag hoppas däremot att stadens biltrafik kommer att minska så att de gående får mer yta. Tänk när alla parkeringsplatser på Stortorget försvinner. Vilket torg vi får då!
Karlskrona är väl en av få städer med stora vackra torg där bilarna har mest utrymme.

Lars sa...

Jag ser fram emot ett kort besök nästa år. Har inte sett staun sedan 1992.